Det har tävlats med alla tänkbara muskeldrivna fordon sedan 1800-talet. Tävling har alltid varit ett sätt att utveckla både människan och materialet. När den internationella cykelunionen UCI förbjöd liggcyklar i sina tävlingar 1934 satte man effektivt stopp för utvecklningen av liggcykeln. Det var först på 1970-talet som det åter började tävlas med liggcyklar i organisserad form. Idag är det Trampkraft som är registrator för tävling med HPVs i Sverige.

Trampkraft cykelkläder

Nu kan du köpa cykelkläder som är anpassade till liggcykling. Det innebär att fickorna på tröjan är på magen och att byxorna inte har någon dyna i grenen. Designen är i princip samma som de kläder som togs fram med texten liggister.org på. Nu är texten utbytt till trampkraft.se och vi har även med Anders O Blombergs fina logga.  Vill du veta mer om kläderna finns det mycket att läsa på tillverkaren Owayos hemsida.


Det finns tre olika plagg att beställa:

Tröja: cykeltröja med korta ärmar och tajt passform. Tre fickor på magen och kort dragkedja. Storleksguide finns här.

Byxa: hängselbyxa utan dyna. Korta ben (slutar strax ovanför knäna).
Storleksguide finns här.

Vindjacka: tunn jacka som är vind och vattenavvisande. En liten ficka med dragkedja finns på höger sida.
Storleksguide finns här.


Pris och  storlekar som finns i lager:

Modell Storlekar Ordinarie pris Medlemspris
Tröja S-M-L-XL 525 kr 425 kr
Byxa S-M-L 625 kr 525 kr
Vindjacka M-L-XXL 675 kr 575 kr


Du beställer genom att skicka ett mejl till christian@trampkraft.se med uppgifter om vilka plagg och storlekar du vill ha. Uppge också om du är medlem i föreningen. Om du inte är medlem men vill bli det kan du anmäla medlemskap i samma mejl.
Så här ser grafiken på tröjan ut:Så här ser tröjan, jackan och byxorna ut på riktigt: